Az Egyesület Jubileumi ülése

2015. február 6-án került sor a Jubileumi ünnepségre a szabadkai Városháza Dísztermében.

Köszöntőt mondott De Negri Ibolya elnök és Király Veronka egykori elnök.

A meghívott vendégek köszöntötték az Egyesületet: Potápi Árpád János Magyarország Miniszteri Elnöksége Nemzetpolitikai Államtitkár levelét dr. Szilágyi Péter kabinetfőnök tolmácsolta; az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit nevében Király Annamária főtanácsos Államtitkári elismerő oklevelet adott át; Dr. Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főtanácsosa; Dr. Havas Judit, az irodalomtudományok doktora, a Petőfi Irodalmi Múzeum képviseletében.

A Testvérszervezetek nevében: Burus-Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségéből; Jókai Tibor a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségéből; Berki Károly, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetségből; Csapó Nándor, a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fórumából és Nagy Margit a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületéből köszöntötték a 20 éves Egyesületet.

Az ünnepségen felléptek az oktatási intézmények tanulói: csantavéri Hunyadi János Általános Iskola, óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola, Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, Svetozar Marković Gimnázium, Szabadkai Zeneikskola,

A jubileum alkalmából az Egyesület díszokleveleket adott át az együttműködő partnereknek, testvérszervezeteknek. Húsz év távlatából címmel kiadvány jelent meg az Egyesület eddigi munkásságáról, mely a helyszínen szétosztásra került.

 

Jubileum - csoport

olvasd...