Öko-tudat Környezetvédelmi Csapatverseny

Szabadkán, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében idén hetedik alkalommal került sor az Öko – Tudat környezetvédelmi csapatversenyre, 2018. április  19-én, a szabadkai Október 10. Általános Iskolában.
A verseny előkészületei már januárban elkezdődtek, együttműködve a zsűritagokkal a szervezőbizottság felállította a verseny kritériumait. A zsűri tagjai voltak: Vinkó Tamás környezetvédő, Nemčev Trajer Szuzanna, kémia tanár, Horák Szilvia, biológia tanár.
A versenyre a legjobb csapatok érkeztek, akik alaposan felkészültek a versenyre. A verseny első fordulójára sokoldalú témákat mutattak be a diákok prezentáció formájában, valamint színes posztereket készítettek a 2018-as év élőlényeiről: vándorsólyomról, óriás-szitakötőről, délvidéki földikutyáról.

A pontszámok alapján, a legjobban teljesítettek:

  1. Csantavéri Hunyadi János Általános Iskola: Pesti Emese, Romoda Zsóka, Pacéka Noémi
    Felkészítő tanár: Szabó Gábor
  1. Kispiaci Kárász Karolina Általános Iskola Kihelyezett Tagozata: Farkas Anett, Huszár Mónika, Fábiján Zsuzsanna
    Felkészítő tanár: Csicsai Zita
  1. Szabadkai Ivan Goran Kovačić Általános Iskola: Vojnić Bojana, Gellér Noel, Jaramazović Maximilian
    Felkészítő tanár: Besnyi Izabella

A versenyen részt vettek még a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola, valamint a szabadkai Október 10. Általános Iskola tanulói.

Minden tanuló emléklapot, hátizsákot kapott ajándékba. Minden résztvevő számára szendvics, pogácsa, kávé és víz volt biztosítva.

A verseny 9:00 órától 11:30 óráig tartott. A verseny után a résztvevők Palicsra a Riparia Természetbarátok Egyesület közreműködésében, Vinkó Tamás vezetésével terepi gyakorlaton vettek részt. A versenyzők a Ludasi-tó partján madár lesen jártak, valamint a szürkemarha állományról tudhattak meg többet. A szakmai kirándulás a diákok számára érdekesnek és tartalmasnak bizonyult. A program 15 órakor zárult.

Gratulálunk a versenyző diákoknak és a felkészítő tanároknak!

 

Képek:

 

 

olvasd...