Színek és formák harmóniája

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács idén 6. alkalommal hirdette meg a „Színek és formák harmóniája” pályázatot.

A verseny azzal a céllal indult, hogy a képzőművészet területén tehetséget mutató általános és középiskolás diákoknak lehetőséget adjunk az alkotásra, a képességek, készségek bemutatására. Az elmúlt 5 évben papírlapon, különböző technikákkal készültek a rajzok, festmények.

Idén újragondoltuk a pályázatot, egy újszerű, a valós világhoz alkalmazkodó kiírást találtunk ki. Úgy gondoltuk, hogy napjainkban, amikor az iskolában digitális oktatás, távoktatás zajlik, nincs igazán lehetőség a hosszú órákon át tartó rajzolásra, festésre, ezért döntöttünk a kreatív fotók készítése mellett.

A feladat az volt, hogy a diák, akár a szülő segítségével, állítson össze egy csendéletet otthon vagy az iskolában, az őt körülvevő tárgyakból, és azt fotózza le. A csendélethez a tárgyakat színek vagy formák szerint kellett összerakni, hátteret és megvilágítást is alkalmazhattak. A beállítást okostelefonnal vagy fényképezőgéppel kellett lefotózni és digitális formában beküldeni. A kreativitásra fektettük a hangsúlyt, ötletre, találékonyságra.

A pályázatra 671 munka érkezett be 51 oktatási intézményből, Vajdaság egész területéről.

A zsűrinek igen nehéz dolga volt, hiszen nagyon sok újszerű, változatos fotó érkezett. Voltak klasszikus festményekre utaló kompozíciók, hagyományos felfogás, melyet profi szinten valósítottak meg.

A zsűri a négy kategóriából 10-10 munkát részesített díjban.

Köszönjük a tanároknak, diákoknak az ötletes fotókat.

A díjazott tanulók fényképei megtekinthetőek a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács Facebook oldalán >> 

TÁMOGATÓ:

olvasd...