25. Szabadkai Nyári Akadémia

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete idén szervezte meg 25. alkalommal a Szabadkai Nyári Akadémiát. A Nyári Akadémia a jubileum jegyében telt el, a vajdasági magyar pedagógusok közösségének ünnepe volt.

Az ünnepélyes megnyitó után plenáris előadásokkal kezdődött meg a Nyári Akadémia hivatalos programja. Előadó volt dr. habil. Varga László egyetemi docens, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja, valamint dr. Kádár Annamária, pszichológus, egyetemi adjunktus, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségének vezetője.

A 25. Szabadkai Nyári Akadémia 2021. augusztus 9. és 12. között valósult meg. A továbbképzés „A pedagógia hősei” átfogó címet kapta. A rendezvény helyszíne a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola volt. A szakmai továbbképzés az idén hat csoportban valósult meg: Projektoktatás, Alkotni jó! 2 szakcsoportban, Pályaorientáció, Természettudomány és Matematika. Az idei jubileumi Nyári Akadémiának több mint 160 résztvevője volt.

A 25. Szabadkai Nyári Akadémia előadói főleg Magyarországról érkeztek, de vajdasági és romániai szakemberek is vendégeink voltak. Az előadások többsége élő, személyes kapcsolattal, de a tavalyi siker után voltak előadások, melyek élő online kapcsolattal valósítottuk meg.

A szakmai program részeként délutánonként a pedagógusok színes, kikapcsolódást, feltöltődést nyújtó programokon, könyvbemutatón, előadásokon vehettek részt.

A Szabadkai Nyári Akadémia 2021. augusztus 12-én Görög Ibolya protokollszakértő plenáris előadásával zárult.