ÁMV 2003

Egyesületünk 2003-ban vállalta magára az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjének szervezését, melyet előzőleg két ízben a Népkör Magyar Művelődési Központ a saját termeiben szervezett meg.
Az idén először kerülhetett a rendezvény az iskolákba, mivel a belgrádi Oktatási Minisztérium tanításon kívüli aktivitásnak, engedélyezte ezt a rendezvényt.
A palicsi Miroslav Antić Általános Iskola és Egyesületünk volt a főszervező. A Vajdaságból minden általános iskola, ahol magyar nyelven is folyik tanítás, képviseltette magát a versenyen.
Az iskolák mellett Művelődési Egyesületek is beneveztek.
A versenyen 450 tanuló és 150 kísérőtanár vett részt.
2003. április 26.-án az ünnepélyes megnyitón Krivosija Félix, az iskola igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Fehérvári Magda, az ÉMPE alelnöke foglalta össze az ÁMV megszületésének és fejlődésének történetét.
B. Foky István, író a verseny tiszteletbeli elnöke beszélt a verseny fontosságáról, mint a nemzetünk kultúrális örökségének ápolásáról és továbbviseléséről.
A verseny mindhárom napon zökkenőmentesen zajlott. A tanulók ebéd után állatkerti körsétán vettek részt, amíg a zsűri tagjai  átnézték a tanulók munkáit.
Az újítások közé tartozott, hogy a tanulók fogalmazás, képzőművészet és versíró műfajban  a helyszínen húzott témákból készítették munkáikat. Így a zsűri munkája is igen komollyá vált.
Mindennap eredményhírdetés volt díjkiosztással.
A verseny ünnepélyes műsorral zárult.

Összeállította:

Fehérvári Magda

amv_03_1 amv_03_2
amv_03_3 amv_03_4
amv_03_5 amv_03_6