Érzelmek az iskolában – érzelmek iskolája

Pedagógus továbbképzés Szabadkán

 

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete akkreditált továbbképzést hirdetett az iskolában dolgozó pedagógusoknak. A foglalkozásra korlátozott maximum 20 fő jelentkezhetett. A képzésre a szórványból és a tőmből is igen nagy számban voltak érdeklődő pedagógusok.
A 8 órás akkreditált továbbképzés helyszínét minden alkalommal a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola biztosítja.
A képzés teljes címe: Érzelmek az iskolában ‒ érzelmek iskolája, az előadók pedig Mengyán Pletikoszity Ildikó és Varga Arabella okleveles pszichológusok. Az érdeklődő hallgatóságot osztálytanítók, általános és középiskolai tanárok alkották.
A program célja a kommunikációs készségek és az érzelmi intelligencia fejlesztése az oktatási intézményekben. Az érzelmekről nehéz beszélnünk, nehéz megnyílni ismeretlen és ismert közösségekben is, és ezeket a nehézséget tanulóink is ismerik, tapasztalják, megélik. A továbbképzés erre próbálta felhívni a figyelmünket, valamint, hogy hogyan kell ezekben a helyzetekben reagálnunk.
A hallgatóság aktívan részt vett a munkában. A képzés alatt kávészünet valamint ebédszünetre is sor került. Az előrelátott program szerint zajlott a továbbképzés.
A képzésen résztvevő pedagógusok akkreditált bizonylatot kaptak az egyesülettől.
Az előadók által közölt elmélet, a gyakorlat, az érdekes kisfilmek, a beszélgetés érzelmi intelligenciát kért tőlünk, és mindez mellett pozitívumot és kitartást hivatásunk során.

Képek

olvasd...