Öko-tudat Környezetvédelmi Csapatverseny 2019.

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében az idén nyolcadik alkalommal került sor az ÖKO-Tudat környezetvédelmi csapatversenyre, 2019. április  17-én, a szabadkai Október 10. Általános Iskolában.
A verseny előkészületei már januárban elkezdődtek, együttműködve a zsűritagokkal a szervezőbizottság meghatározta a verseny kritériumait. A zsűri tagjai voltak: Vinkó Tamás környezetvédő, Horák Szilvia biológiatanár, Faragó Szilvia biológiatanár.
A versenyre a legjobb csapatok érkeztek, akik alaposan felkészültek a versenyre. A verseny első fordulójára sokoldalú témákat mutattak be a diákok prezentáció formájában, valamint színes posztereket készítettek a 2019-es év élőlényeiről: a gólyatöcsről és a bronzos vargányáról.

A pontszámok alapján a legjobban teljesítettek:

  1. A nagykikindai Fejős Klára Álatlános Iskola: Masa Beáta, Szűcs Dániel, Rice Dávid

Felkészítő tanár: Volas Cibula Eleonóra

  1. A Kárász Karolina Általános Iskola kispiaci Móricz Zsigmond Kihelyezett Tagozata: Nagy Evelin, Huszár Mónika, Fábiján Zsuzsanna

Felkészítő tanár: Csicsai Zita

  1. A szabadkai Október 10. Általános Iskola: Döbrei Dorottya, Bugár Vivien, Jombik Mačković Aisa

Felkészítő tanár: Slingár Anikó

A versenyen részt vettek még a kúlai Pedőfi Brigád Általános Iskola, a gunarasi Dózsa György Általános Iskola, a bajmoki Vuk Karadžić Általános Iskola, a Stevan Sremac Általános Isakola tornyosi Tömörkény István kihelyezett tagozata, valamint a szabadkai Ivan Goran Kovačić Általános Iskola tanulói.
Minden tanuló emléklapot, kulacsot és kulcstartót kapott ajándékba. A díjazottak és a felkészítő tanárok könyvjutalomban részesültek. Minden résztvevő számára szendvics, víz és kávé volt biztosítva.
A verseny 9:00 órától 11:30 óráig tartott. A verseny után a résztvevők Ludason a Riparia Természetbarátok Egyesületének közreműködésében, Vinkó Tamás vezetésével terepi gyakorlaton vettek részt. A versenyzők a ludasi tó partján madárlesen jártak, valamint a szürkemarha és vízibivaly állományról tudhattak meg többet. A szakmai kirándulás a diákok számára érdekesnek és tartalmasnak bizonyult. A program 14 órakor zárult.

Gratulálunk a versenyző diákoknak és a felkészítő tanároknak!

Képek:

 

olvasd...