Pályázati felhívás

A magyarországi székhelyű Innovatív Pedagógiai Műhely a koordinátora az Erasmus+ keretében megvalósuló 2021-1-HU01-KA220-SCH-000034382 azonosítószámú, a Kárpát-medencei Oktatásszakértői Adatbázis kialakítása és működtetése a határon túli magyar oktatás fejlődése érdekében című projektnek, mely 2021. november 1. és 2023. október 31. között zajlik. A projekt együttműködő partnerei az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége.
A projekt alapvető célja, a határon túli magyar pedagógusok szakértői bázisának létrehozása, a szakértői kompetenciák fejlesztése, a kisebbségi magyar oktatás fejlődése és a többségi társadalommal, annak oktatási intézményrendszerével történő együttműködés szakmai alapon történő megalapozásának elősegítése.
A közös munka eredményeként ki szeretnénk alakítani azt a rendszert, amelyben a helyi szakemberek megfogalmazzák szakpolitikai elméletüket, a magyar kisebbségi oktatás ügyét szolgálva, de ugyanakkor perspektívák, útvonalak megfogalmazását, szemléletét is előirányozzák.
A projekt keretében megvalósul a jó gyakorlatok cseréje és innovatív szellemi termék kifejlesztése. A jó gyakorlatok cseréje közös szakértői műhelyekben valósul meg, ebben az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete 25, míg a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 50, a közoktatásban dolgozó szakértővel (intézményvezető, koordinátor, képző) valósítja meg a 2 éves együttműködés kapcsán (képzések, műhelyek, tanácskozások keretén belül).
Várjuk azoknak a pedagógusoknak a jelentkezését, akik a Kárpát-medencei Oktatásszakértői Adatbázis kialakításában részt szeretnének venni, a kisebbségi magyar nyelvű oktatás fejlődése érdekében.
Közös célunk érdekében kérjük a mellékelt jelentkezési űrlap kitöltését.
A részvétel ingyenes.

Jelentkezését az empe@mts.rs e-mail címre várjuk 2022. február 20-ig.

Pályázati felhívás >>

Jelentkezési űrlap >>