Cofman Iskola Tehetségnap

 

 „Nem vagyok különösebben tehetséges,
csupán szenvedélyesen kiváncsi.”   /Albert Einstein/

 

Ezzel az alapgondolattal nyitotta meg kapuját 18. alkalommal a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskola, mely a természettudományok (matematika, fizika) népszerűsítését tűzte ki célul több, mint másfél évtizede. Tevékenységével az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületén belül a Kiváló Tehetségpont címet is elnyerte 2011-ben.
A Tehetségnap keretén belül érdekes matematikai, logikai játékokon vehettek részt a diákok, szülők, tanárok, felfedezve együtt a természet világát szeptember 21-én, a tanévnyitón.
Holló Szabó Ferenc, a budapesti székhelyű Magyar Matematikai Múzeum vezetője matematikai játékokat mutatott be, melyeket ki lehetett próbálni, megoldani, kirakni. Izgalom, öröm volt leolvasható a tanulók arcáról, amíg oldották a feladatokat, melyek olykor nem is voltak olyan könnyűek.
Ugyancsak nagy volt a kiváncsiság a fizikai kisérletek bemutatásánál, melyet Szakmány Tibor fizikatanár vezetett. Egyszerű és nagyszerű módszerekkel nevetést, kacajt váltott ki a kisdiákok körében.
A logikai képességfejlesztő sakk foglalkozást Rózsa Zsombor tanár vezette, mely egy új lehetőséget a tehetségkibontakozás terén.
A Tehetségnapon kb. 100 általános- és középiskolás diák vett részt, melynek az Ivan Sarić Műszaki Iskola adott helyet.
A rendezvény a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács közreműködésével valósult meg, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.

cofman_tehetseg1 cofman-2
cofman_tehetseg3 cofman_tehetseg4
cofman_tehetseg5 cofman_tehetseg6

olvasd...