Erzsébet-tábor 2022

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete együttműködve az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvánnyal, 59 gyermek és kísérőjük táboroztatását biztosította 2022. augusztus 14-19. között Zánkán, az Erzsébet-táborban.

Az Erzsébet-tábor maradandó élményeket nyújtott diáknak, felnőttnek egyaránt. A diákok számos programban vettek részt, melyek nagy élményt nyújtottak számukra.

A nyári időjárás lehetővé tette a fürdőzést a Balatonban, de emellett nagyon sok programon, kalandozáson, játékon vehettek részt a gyerekek. Ezek: Tábornyitó, az Erzsébet-tábor 10. születésnapi ünnepsége, Csapatépítő játék, ZánKapitány (tudományos) környezetismereti társasjáték, Színjátszás (prevenciós foglalkozás), Erdei kalandfalu, Cirkusz, Haditechnikai Park, Geotúra (tudományos foglalkozás), Érzékenyítő foglalkozás (prevenciós foglalkozás), Ásványvilág  (tudományos foglalkozás), Elsősegély (prevenciós foglalkozás), Középkori csapatjáték, Lézerharc, Tábortűz, Hősök napja, Modern zene (tudományos foglalkozás), Tájház – kézműves foglalkozás, Ki mit tud, Sárkányhajó, Éjszakai akadályverseny, Indián tollak – kalandos éjszakai játék, Strandröplabda bajnokság, Alkatrészgyártás a nappaliba (digitális foglalkozás) – 3D nyomtatás, Bütykölj velünk! (digitális foglalkozás), Digitális foglalkozás – ügyességi játék, Vízi vetélkedő, Táborzáró ceremónia – közös tánccal, énekléssel, konfettivel, tűzijátékkal.

A tábor ideje alatt volt egy születésnaposunk, akit korán reggel az egész csapat énekelve köszöntött fel. Szádovity Viktor 2022. augusztus 15-én ünnepelte születésnapját, együtt az Erzsébet-táborral. Viktor és tanára, Miskolci Nyilas Izabella, részt vettek egy szűk körű ünnepségen, ahol találkozhattak Novák Katalinnal, Magyarország köztársasági elnökével. Egy időkapszula elhelyezésére is sor került, melyben Viktor is elrejtette jókívánságát a jövő nemzedékének. A Balaton-parton folytatódott az ünneplés, ahol Radics Gigi és Rácz Gergő élőben előadta az Erzsébet Táborok: Nincs köztünk távolság című dalát.

A ZánKapitány című társasjátékon két csapattal vettünk részt. A társasjáték környezetismereti, -védelmi, biológiai tudáson alapuló csapatjáték volt, ahol egyik csapatunk ért be először a célba. A csapatot Bakota Áron, Balázs Piri Dávid, Balázs Piri Kevin, Dolinszky Márk, Erdélyi Zamúr, Harangozó Áron Álmos, Torma Dániel és Vörös Valentina alkották. Gratulálunk Nekik!

A Ki mit tudon Kuzmanovski Léna, Horváth Jázmin és Horváth Bianka is fellépet. Léna énekével kiérdemelte az arany minősítést és felléphetett 3000 táborozó előtt a Táborzáró ceremónián. Gratulálunk!

Képek:

 

 

olvasd...