Sajó Károly Környezetvédelmi Verseny 2014

Általános iskolások környezetvédelmi csapatversenye

Szabadkán, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete negyedszer rendezte meg a Sajó Károly Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny területi döntőjét, 2014. március  26-án, a szabadkai Október 10. általános Iskolában.  A verseny központi témája a Környezet és fenntarthatóság volt.
A területi elődöntőt iskolai válogatás előzte meg, így a 10 csapat más-más iskolából érkezett, a Vajdaság számos településéről Horgosról, Martonosról, Kanizsáról, Oromhegyesről, Csantavérről, Szabadkáról, Adáról, Királyhalomról és Hajdújárásról.
A csapatok prezentációt készítettek, lakóhelyük ill. környékük természeti értékeiről, vagy környezeti problémáiról. A beszámolók sokszínűek voltak: Mit E-szünk?, Mi a média és mire szolgál?, A stressz, A zajszennyezés, Karapančić fürdő, Tudatos élet, A pozitív és negatív antropogén tényezők hatása a környezetre, Szelevényi puszta, Kicsi kis „erecskénk”-Csík-ér.
Idén a plakátokon a Népességrobbanást jelenítették meg a diákok. A plakátok nagyon kreatívak és ötletesek voltak, a téma feldolgozása számos ötlet megvalósítására adott lehetőséget.

A szoros versenyt követően, a pontszámok alapján, legjobban teljesítettek:

1.Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: Babić Ivett, Dulity Éva, Nagy Noémi
Felkészítő: Dér Magdolna, Gere Zsolt

2. Jovan  Jovanović Zmaj  Általános  Iskola, Martonos: Stankić Aleksandra, Telek Krisztián, Sáfrány Dávid
Felkészítő:Kálmán Gizella

3. Jovan Jovanović Zmaj Általános  Iskola, Magyarkanizsa: Puskás Rebeka, Ország Ramóna,Vukovity Barbara
Felkészítő: Dukai Erika

A területi döntőt követően június elején  a csantavéri csapat  vesz részt a Győrben megrendezendő Kárpát – medencei döntőben.

sajo0 sajo3
sajo4 sajo5
sajo7 sajo8

olvasd...