IV. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny

4. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny általános iskolások részére, melynek házigazdája idén a Kárpátaljai Pedagógus Szövetség volt. A verseny 2017. április 28. – május 1-ig tartott Beregszászon. A megmérettetés a Kárpát-medence jelentős, határokon átívelő, magyar nyelven tartott versenyei közé tartozik. A vetélkedőre Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről, Magyarországról és Kárpátaljáról érkeztek 5-8. osztályos diákok, közel kétszázan.

A délvidéki régiót az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete képviseli. Az Egyesület szervezésében jutott el a 20 legjobb diák 4 kísérő tanárral a Kárpát-medencei szintű megmérettetésre.

A tanulók Vajdaság több helységéből érkeztek: Szabadkáról (5 tanuló), Hajdújárásról (4), Oromhegyesről (2), Palicsról (2), Csantavérről (2), Temerinből (2), Kishegyesről (1), Magyarkanizsáról (1) valamint Szentmihályról (1). Tizen közülük a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskola tanulói is. A döntőbe, a nemzetközi versenyre a Fekete Mihály Emlékverseny díjazottjai jutottak tovább. Ezek a tanulók még decemberben érdemelték ki a versenyzés jogát.

A kétfordulós döntőn diákjaink jól szerepeltek, díjakat hoztak haza és dicséretet.

Eredmények:

  • Árok Anna – II. helyezés – Jovan Jovanović Zmaj Á.I. Magyarkanizsa
  • Zázrovity Zsolt – III. helyezés – Sonja Marinković Á.I. Szentmihály
  • Kőműves Emese – Dicséret – Miroslav Antić Á.I. Palics, Cofman Iskola Szabadka
  • Csikós Petra – Dicséret – Október 10. Á.I. Szabadka

A 4 napos találkozó barátkozásban, társalgásban, kirándulásokkal telt el. A vajdasági csapat sok élménnyel tért haza.

Az V. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny házigazdája 2018. májusában az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete lesz.

ÉMPE

Képek:

 

olvasd...